Известие

Collapse
No announcement yet.

Как да си ремонтираме неработещото централно

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

То това средното на ключа и то заключва ако го натискаш незнайно защо?Какво трябва да направя първо да разбера какъв е приемника така ли?Той къде се намира за да го открия?Това ако стане ще е екстра,нещо с бутона в жабката не ме кефи.

Comment

Най лесно е нов приемник да се монтира на мястото на стария (под третия стоп). Тъй че провери първо там.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

Мисля че неможе да се подмени само старият приемник с нов защото приемниците кореспондират с модула чрез някакви чипове Демек работят заедно Поне така разбрах аз Мисля че при колегата Боби най вероятно вече са изолирани тези два компонента и е монтиран нов както при мен Трябва да търсиш новият приемник да видиш къде е свързан и тогава да коментираме

---------- Post added at 22:31 ---------- Previous post was at 22:28 ----------

За задрасканата тонколонка това би трябвало да е заключване на безшумен режим Сирената не пищи при удари около и върху колата
        ALFA ROMEO 166 2.4JTD 98 136НР бивша, 2.4JTD 2002 150НР настояща

Comment

Първоначално публикувано от iveli Покажи съобщение
          Мисля че неможе да се подмени само старият приемник с нов защото приемниците кореспондират с модула чрез някакви чипове Демек работят заедно Поне така разбрах аз Мисля че при колегата Боби най вероятно вече са изолирани тези два компонента и е монтиран нов както при мен Трябва да търсиш новият приемник да видиш къде е свързан и тогава да коментираме

---------- Post added at 22:31 ---------- Previous post was at 22:28 ----------

За задрасканата тонколонка това би трябвало да е заключване на безшумен режим Сирената не пищи при удари около и върху колата
          Няма никакви сложни комуникации между оригиналния приемник и централно, аларма или ключалката на багажника. Има прости релейни изходи, поради което и много лесно може да се подмени с друг приемник.

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

Ок ще проверя утре дали е при третия стоп и тогава ще пиша,естествено ще разчитам на вашата помощ.

Comment

Аз също исках да подменя само приемника но се наложи да махна и модула Може да се е получило при мен поради причината че минавам от централно на аларма А багажника изобщо не беше в играта Но при него е лесно Само чака сигнал и е готов
              ALFA ROMEO 166 2.4JTD 98 136НР бивша, 2.4JTD 2002 150НР настояща

Comment

Проверка на микроключетата в предните брави

Симптоми:

Колата се заключва от дистанционното и малко след това сама се отключва.

Ако причина за това не е омокрения с течност модул за централното зад ICS-а, то най-вероятно проблемът е във вградените в бравите ключета.

Поствам схема от която е видно, как да се разбере дали двата контакта, съответстващи на отключено/заключено действат коректно:

Меренето става, като се щракне резето на бравата за да си симулира затвореното положение на вратата и след това се мери съпротивлението между съотватните пинове от буксата между вратата и купето, като бутонът се спуска и вдига механично.
                Last edited by ecotronic; d.m.y г., 22:08.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                X